Kesäteatterifestivaalit

Onko oikeesti Kälviällä tänä kesänä kesäteatterifestivaalit? NO ON!
Ajankohta on to-su 4-7.8.2022 ja tapahtumapaikkana Kälviän Jokikylätalo. Osta liput nyt!

Osta liput kätevästi ja turvallisesti: lippu.fi

Mikä kesäteatterifestivaali?

Koska huhu kiertää, että Käläviällä asuu kolmenlaisia ihmisiä; hulluja, pyöräilijöitä ja hulluja pyöräilijöitä, tarvitsee pitäjä tietysti omat kesäteatterifestivaalit. Elokuussa Käläviällä kajahtaa. Luvassa upea kattaus vierailevia ja paikallisia kesäteatteriesiintyjiä Kälviän Jokikylällä! Upeiden esitysten lisäksi on luvassa muutakin, kuten työpajoja, koulutusta, keskustelutilaisuuksia, verkostotapaamisia ja musiikkiesityksiä. Tapahtuma huipentuu sunnuntain pyöräilyteatterikulkueeseen.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Toivomme paikalle erityisesti kesäteatterikansaa eli sitä runsaslukuista porukkaa, joka pitää kesäteattereista ja käyvät katsomassa esityksiä jopa pitkin Suomea. Lisäksi festivaali on suunnattu teatteri-ihmisille, eli niille, jotka harrastavat teatteria tai tekevät sitä työkseen, jotka ovat joskus harrastaneet tai olleet vähintään jollakin kurssilla tai muuten vain tuntevat lajin omakseen. Lisäksi tapahtuma on suunnattu vielä kulttuurihyvinvoinnin ja sosiaalisen taiteen ja sosiaalisen teatterin ammattilaisille sekä asiakkaille. JA IHAN KAIKILLE MUILLEKIN! Vaikka et olisi ikinä käynyt teatterissa, olet lämpimästi tervetullut!

Tämä on kesäfestivaali niille, jotka eivät enää tykkää riekkua märässä teltassa, mutta ovat silti vahvasti elossa ja haluavat nähdä muita ihmisiä, kokea suuria tunteita ja puhua mielenkiintoisista ja ajankohtaisista aiheista, taiteesta ja teatterista.

Kesäteatterifestivaalien ohjelma

Kesäteatterifestivaalien kurssit

Käläviän Kesäteatterifestivaaleilla on tarjolla neljä teatterikurssia. Kurssien kesto on 2 tuntia ja ne maksavat 20€/kpl. Kurssit ovat avoimia kaikille ja niihin vaaditaan ennakko ilmoittautuminen osoitteeseen: anni-veera@kuulumo.fi

Kysy rohkeasti myös lisätietoja!

Kurssiesittelyt

Torstai 4.8 klo 12.00 Improvisoi Snorkkelin kanssa!

Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkelin näyttelijät Jutta Tilvis ja Harri Kailanto snorklailevat itsensä Kälviälle asti kouluttamaan impronnälkäisiä teatterilaisia!

Improvisointi on näyttelijän arvokastakin arvokkaampi taito, olitpa komedian tai draaman maailmassa. Loppujen lopuksi improvisaatio ei ole vain hauskanpitoa; kyse on myös siitä, miten pääset pois pääsi sisältä. (Vastaus: keskity suunnittelun sijaan reagoimaan!) Kurssi on tarkoitettu kaikille improvisaatiosta kiinnostuneille, eikä vaadi aiempaa kokemusta.

Pe 5.8. klo 12.00 Liikeilmaisu, Katja Hakala

Kehossa, keholla, keholle. Liikeilmaisua Tanssi-innostamisen ® periaattein: Sinä olet hyvä, kehosi on hyvä, liikkeesi on hyvä. Kurssilla kuunnellaan ja liikutellaan kehoa, tehdään fyysisiä tarjouksia ja vastataan niihin, liikutaan pienesti ja isosti, yksin ja yhdessä. Tutkitaan kehon mahdollisuuksia teatterin tekemisessä.

Pe 5.8. 14.30 Käsikirjoitus- / dramaturgiatyöpaja, Aapo Stavén

Käsikirjoitustyöpajassa tutustutaan tarinankerrontaan dramaturgian perusteiden kautta. Parituntisen työpajan aikana suoritetaan aristotelisen dramaturgian ruumiinavaus ja hahmotetaan käsikirjoituksen ydinkohdat. Työpajassa sivutaan lyhyesti myös muita dramaturgian lajeja, mutta pääpaino on aristotelisessa dramaturgiassa, joka on länsimaisen teatterikäsityksen peruskivi ja jonka ymmärtämisestä on hyötyä myös muunlaisessa kirjoittamisessa.

Dramaturgian perusteiden lisäksi työpajan ohjaaja Aapo Stavén avaa omia työskentelytapojaan ja antaa käytännön vinkkejä/harjoituksia omaan kirjoittamiseen.

Kurssiin sisältyy ennakkotehtävä, josta tiedotetaan kesän aikana.

La 6.8 klo 12.00 Läsnäolo työpaja – “Kaikki on nyt tässä”, Anni Suvanto ja Minna Tikkanen

Kuinka hiljentyä kuuntelemaan omaa kehoaan ja aistimaan ympärillä olevaa tilaa? Miten nämä ohjaavat meitä kohti tietoisempaa läsnäoloa?

Nykyisessä hillittömässä informaatiotulvassa ja nopeiden ärsykkeiden maailmassa työpajan vetäjät ovat itse huomanneet, kuinka vaikeaa on keskittyä ja olla läsnä hetkessä. Aiheen tutkimisen kautta syntyi kehollinen työpaja läsnäolosta. Työpajassa tutustutaan läsnäolon merkitykseen esittävässä taiteessa, mutta harjoitukset antavat työkaluja pysähtymiseen myös omassa arjessa.

Saavu työpajaan avoimin mielin rennoissa vaatteissa, joissa on helppo liikkua. Ota mukaan vesipullo. Puhelimen voit jättää kotiin tai ennen työpajan alkua puhelinparkkiin.

Tervetuloa kursseille!

Seuraa Kesäteatterifestaria Facebookissa ja Instagramissa @kktfestarit!

Ota yhteyttä:
Kälviän Kesäteatterifestivaalin toiminnanjohtaja-tuottaja-puuhahenkilö
Anni-Veera Aitolehti
anniveera.aitolehti@gmail.com

Kälviän Kesäteatterifestivaalin suitsista vetäjä-vakava innostuja-jokapaikanhöylä
Marko Kivelä
kivela.mst@gmail.com