Toimintaa

Kylätalolla järjestetään monenlaista toimintaa ja tapahtumia. Monet tapahtumat tuovat kyläläiset yhteen nauttimaan hyvästä ruoasta tai hauskoista aktiviteeteista.

Bingo. Jokikylän kyläyhdistyksen bingo houkuttelee iloisella tunnelmallaan ja palkinnoillaan Jokikylätalolle väkeä monen pitäjän alueelta. 

Kesäteatteri. Kylätalon pihapiiri taipuu moneen. Pihalle rakennetulla lavalla nähdään kesäisin Iloisen kyläteatterin esityksiä. Esityksiä on järjestetty vuodesta 2018 lähtien, ja näytelminä on nähty Vanhan hamsterin hotelli ja Rollaattorikapina.

Puurojuhla.  Jokikylän kyläyhdistyksen joulunaikaan kuuluu jouluista toimintaa, eli puurojuhla, joka järjestetään vuosittain. Juhla kerää kyläläiset riisipuuron äärelle Jokikylätalolle. Kylän lapsia varten juhlassa vierailee myös joulupukki. Kyläyhdistys tarjoaa juhlassa kyläläisille riisipuurot ja jälkiruoaksi vielä kahvit ja joulutortut.  Puurojuhla on järjestetty aivan kyläyhdistyksen alkuajoista lähtien.

Pääsiäiskokko. Pääsiäislauantaina syttyy perinteisesti pääsiäiskokko Vähäjoen rannassa Kivelän pellolla. Kokon katselun ohessa paistetaan makkaraa, juodaan kuumaa mehua ja seurustellaan kyläläisten kesken. Kyseessä on vuosittainen tapahtuma ja kokko syttyy aina, satoi tai paistoi. Pääsiäiskokkoa on poltettu Jokikylällä arviolta 30 vuoden ajan. Viime vuosina kokko on rakennettu Kivelän pellolle, mutta aiemmin kokosta on nautittu myös muilla paikoilla.

Harrasteet. Kylätalolla järjestetään monenlaisia harrasteita ja muita tapahtumia. Käsityökursseilla on loihdittu esimerkiksi jouluisia kransseja. Pikkuiset jalat ovat päässeet juoksentelemaan vanhojen luokkahuoneiden lattioilla, koska kylätalolla järjestetään aktiivisesti perhekahvilatoimintaa. Myös tanssikurssit ovat saaneet monen kokoiset jalat kylätalon lattioille. Ja onpa kylätalolla päästy myös maistelemaan monikulttuurista ruokaa.

Perhekahvila kylätalolla.

Hirvipeijaiset. Kylän perinteisiin kuuluvat myös hirvipeijaiset, jotka järjestetään yhteistyössä Metsästysseura Itäveikkojen kanssa. Kyläyhdistys vastaa Jokikylätalolla järjestetyn tapahtuman järjestelyistä. Keittoa käy maistelemassa vuosittain 200-300 henkeä, joiden joukossa on niin kyläläisiä kuin metsänomistajiakin. Parhaimmillaan keitto on melkein loppunut kesken. Hirvikeittoa kokoonnutaan nauttimaan marraskuun lopulla.

Siltatanssit. Noin kymmenen vuoden ajan järjestettiin siltatansseja Kososen sillalla. Kesäisiä tansseja rytmittää elävämusiikki ja myynnissä on aina ollut pientä purtavaa ja virvokkeita. Uutuuden viehätyksen katoaminen on vähentänyt väkeä siltatansseista ja niinpä on aika keksiä jotain muuta. Toki ei ole poissuljettu, että Kososen sillalla vielä tanssittaisi joskus tulevaisuudessa.

Kuntotapahtumat. Lähes vuosittain Jokikylällä järjestetään erilaisia kuntotapahtumia. Alkuaikoina järjestettiin naisten hölkkätapahtumia eli kylähyppyjä. Viimeisimmät tapahtumat ovat olleet minivaelluksia. Minivaelluksissa hyödynnetään lähiympäristöä ja kohteita ovat olleet esimerkiksi Pöllän kalliot ja Honkalan Matin koulupolku. Tapahtumien sisältö vaihtelee kysynnän mukaan.

Hiihtolatu. Kylällä kiertävä hiihtolatu on tehty joka vuosi jo noin kymmenen vuoden ajan. Perinteisen latu, jolle mittaa kertyy noin kahdeksan kilometriä, kiertää suurin piirtein talosta taloon. Latu on yhdistetty keskustan valaistuun latuun, joten myös Kälviän keskustasta pääsee hiihtämään pitkälle Jokikylälle saakka.